İstatistiki Rapor: FYY Çerçeve Anlaşmalarına İlişkin Aylık Rapor-Ocak 2021
İstatistiki Rapor: Risk Merkezi Aylık Bülteni - 2020 - Aralık
İstatistiki Rapor: Proje Finansmanı İstatistikleri - 2020 - Aralık
Başkan Vekili Ümit Leblebici Dijital Dünyada Kişisel Verilerin Korunması Konferansı'nda konuştu
İstatistiki Rapor: Krediler/Tasfiye Olunacak Alacaklar - 2020 - Aralık
İstatistiki Rapor: Negatif Nitelikli Bireysel Kredi ve Kredi Kartı - 2020 - Aralık
İstatistiki Rapor: Dijital, İnternet ve Mobil Bankacılık İstatistikleri - 2020 - Aralık
İstatistiki Rapor: FYY Çerçeve Anlaşmalarına İlişkin Aylık Rapor-Aralık 2020
İstatistiki Rapor: Banka, Çalışan ve Şube Bilgileri - 2020 - Aralık
İstatistiki Rapor: Risk Merkezi Aylık Bülteni - 2020 - Kasım
İstatistiki Rapor: Negatif Nitelikli Bireysel Kredi ve Kredi Kartı - 2020 - Kasım
İstatistiki Rapor: Krediler/Tasfiye Olunacak Alacaklar - 2020 - Kasım
Bankacılık Kanunu kapsamında Türkiye'de faaliyette bulunan Türkiye Bankalar Birliği Üyesi bankalardan derlenen ve bankaların dönem içindeki gelişmelerini izlemeyi amaçlayan istatistiki raporlar, Birliğimiz Statüsünde yer alan 4.üncü Madde l) bendi çerçevesinde toplanmakta ve yayınlanmaktadır.
Bankacılık sektörünün hak ve menfaatlerini korumak, rekabet gücünün artırılmasına, haksız rekabetin önlenmesine, bankacılık mesleğinin gelişmesine ve finansal istikrarın sürdürülmesine katkıda bulunmaktır.
Bireysel Müşteri Hakem Heyeti, Türkiye Bankalar Birliği üyesi bankalar ile bireysel müşterileri arasındaki anlaşmazlıkları adil, tarafsız ve açık bir şekilde incelemek ve taraflar arasında uzlaşı sağlamak amacıyla hizmet verir.
Bankacılık mesleğinin gelişmesi Türkiye Bankalar Birliği’nin kuruluş amaçları arasında yer alır. Birlik üyelerine hizmet veren Eğitim Merkezi’nde, her yıl yaklaşık 450 seminer düzenlenir, ortalama 7.500 bankacı eğitimlerden faydalanır.
POS cihazları, banka kartları veya kredi kartlarının amaç dışı kullanılması suretiyle yapılan muvazaalı işlemler fiktif işlem olarak kabul edilir. Üye işyerlerinde yapılan bu tür işlemleri tespit eden bankalar, Türkiye Bankalar Birliği bünyesinde oluşturulan Fiktif İşlem Değerlendirme Komitesi’ne başvurur. Komite’nin yaptığı değerlendirme sonucunda, fiktif işlem gerçekleştirdiği tespit edilen üye işyerlerine ait POS cihazları bir yıl süreyle kapatılır ve üye işyeri sözleşmeleri iptal edilir.
Türkiye Bankalar Birliği, finansal kuruluşların müşterilerinin risk bilgilerini toplar ve bu bilgiler, onay verilmesi koşuluyla Risk Merkezi tarafından paylaşılır.